Merwedebrug open voor IM-berger

Woensdag 19 oktober 2016
De afsluiting van de Merwedebrug voor vrachtauto's geldt niet voor de IM-berger. Toen Co Baars van Automobielbedrijf Kooijman Vianen op 11 oktober vernam dat de brug voor alle vrachtverkeer werd gesloten, vreesde hij dat de A27 tussen Gorinchem en Werkendam verboden terrein was geworden voor bergingsbedrijven. Kooijman is verantwoordelijk voor het bergingswerk op en rond de Merwedebrug. Baars zocht contact met Rijkswaterstaat en de Stichting IMN. Beide partijen lieten weten dat het bedrijf zijn werkzaamheden in ieder geval voort moet zetten. Als dat tot problemen leidt, kan Kooijman bij zijn opdrachtgevers terecht. Eergisteren bleek dat dat niet nodig is.

Een bergingsvoertuig van Automobielbedrijf Kooijman Vianen op de Merwedebrug op 17 oktober om 09:18uur

Een bergingsvoertuig van Automobielbedrijf Kooijman Vianen op de Merwedebrug op 17 oktober om 09:18uur Een bergingsvoertuig van Automobielbedrijf Kooijman Vianen op de Merwedebrug op 17 oktober om 09:18uur Een bergingsvoertuig van Automobielbedrijf Kooijman Vianen op de Merwedebrug op 17 oktober om 09:18uur

Een bergingsvoertuig van Automobielbedrijf Kooijman Vianen op de Merwedebrug op 17 oktober om 09:18uur (beelden: VID)

Kooijman rukte om 09:08 uur uit voor een melding op A27 Re 32,7. Dit is ten zuiden van de brug op de rijbaan naar Utrecht. Een verkeerscamera van de VerkeersInformatieDienst ("VID") registreerde hoe het bergingsvoertuig van Kooijman, na aanhouding door de politie, zijn weg kon vervolgen. Inmiddels wordt gewerkt aan een formele ontheffing. Die zal ook gelden voor bergingen die Van Egeraat Berging en Transport moet uitvoeren op een stuk van de oostbaan van de A27 dat net voorbij de afrit Werkendam ligt.

Co Baars van Automobielbedrijf Kooijman Vianen bij de Merwedebrug

Co Baars van Automobielbedrijf Kooijman Vianen bij de Merwedebrug (foto: Michiel van Beers)

SIMN - Mauritskade 5 - 2514 HC 's-Gravenhage - Tel 070 365 76 02 - Fax 070 30 600 52 -